Rubriky
Na cestách

Cesta na sever (2): Mořeplavci

Do Norska vede z Česka několik cest. Pokud ale cestujete se psem, je v zásadě jediná rozumná. Přejet Polsko do Svinoústí (Świnoujście) a tady se nalodit na trajekt TT Line do švédského Trelleborgu. TT Line vyžaduje pouze použití vodítka, ale jinak umožňuje pohyb se psem po celé lodi vyjma obchodu a restaurace. Nabízí i „pet“ kajuty, kde mohou složit hlavu i cestovatelé s chlupatým doprovodem. Na nočních spojích je jejich použití povinné.

Trajekty z Dánska do jižního Norska, což je druhá cestovně rozumná trasa, jsou provozované Nory. Ti bohužel moc pejskaři nejsou. Pes tak pravděpodobně skončí sám v autě ve spalinami načuchlém podpalubí, kam za ním během plavby ani nesmíte. A to asi nechcete.

Autor: Pavel Záleský

Jsem Pavel Záleský – profesionál v oboru marketingu, komunikace a mezinárodního obchodu, žurnalista na volné noze, milovník přírody, psů, kytovců, železnice, plachetnic a hor, který před více než patnácti lety vyměnil ruch velkoměsta za klid a krásu Jizerských hor.

Ve svém volném čase jsem se dlouhodobě věnoval otázkám dopadů lidské činnosti na životní prostředí. Dnes v této oblasti působím i profesně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *